Ma Olen Ainult Inimene
Mõned koogimõtted tulevad ootamatult ja saavad kohe teoks, teised mõlguvad enne kaua meeles. Nagu see siin.
Avastasin kolides pool padjapüüritäit kuivatatud õunu, mis talve jooksul olid söömata jäänud. Kuna isu neid süüa polnud, oli vaja nad kuskile küpsetisse ära sokutada. Leidsin sellesinase retsepti. Tumeda õllega. Väga põnev.
Aga siis juhtus nii, et unustasin paar nädalat õlut osta ja kui ostsin, unustasin jälle värsked õunad ära ja kui lõpuks kõik olmas oli, polnud enam aega ollagi. Reklaamijamad ees ja taga.
Aga siis sai mu Kolgata-tee otsa ja mul oli jälle pisut aega iseenese jaoks. Ja ma tegin nad ära. See oli pikk ja mitmeetapiline protsess. Ja tulemus ei olnud absoluutselt vastavalt vaimustav. Paraku. Nad tulid kuivad ja kõvad ja pudedad. Võib-olla pole minus piisavalt nõida, et sellistest komponentidest midagi head teha ja võib-olla sai saatuslikuks õli..
Šokolaadi-õlle-õunamuffinid pekaanpähkli-šokolaadiglasuuriga
1,2 dl soolata pekaanpähkleid
2 keskmist õuna, kooritud ja tükeldatud
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 dl maisijahu
1,8 dl riisijahu
1 dl nisujahu
1 dl hirsijahu
0,8 dl linaseemneid
0,8 dl kakaopulbrit
1,2 dl demerarasuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
0,25 tl cayenne'i pipart
2 muna
2,4 dl tumedat õlut
0,6 dl (rapsi)õli
1 tl vaniljeekstrakti
2,4 dl kuivatatud tükeldatud õunu
100 g tumedat šokolaadi
2 spl vahtrasiirupit
Pane pekaanpähklid väiksesse kaussi ja kata veega. Lase neil vähemalt 2 h, aga soovitavalt üleöö liguneda.
Väikses kastrulis hauta õunu, kaneeli ja kardemoni madalal kuumusel, kuni nad muutuvad püreeks (ise võib loomulikult kaasa aidata.) Jahuta.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Suures kausis sega jahud, linaseemned, kakao, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja cayenne'i pipar. Teises kausis klopi munad kergelt lahti ning sega hulka õlu, õli, vaniljeekstrakt ja õunapüree.
Kalla vedel segu ettevaatlikult kuivaga kokku. Sega hulka kuivatatud õunad.
Jaga muffinivormidesse ja küpseta ~20 minutit, kuni puutikk tuleb muffinist puhtalt välja.
Samal ajal nõruta pekaanpähklid veest ja lase köögikombainis pudruks. Pane see puder kastrulis madalale tulele koos šokolaadi ja vahtrasiirupiga, ning sega, kuni segu on ühtlane. Määri jahtunud muffinitele.
Avastasin kolides pool padjapüüritäit kuivatatud õunu, mis talve jooksul olid söömata jäänud. Kuna isu neid süüa polnud, oli vaja nad kuskile küpsetisse ära sokutada. Leidsin sellesinase retsepti. Tumeda õllega. Väga põnev.
Aga siis juhtus nii, et unustasin paar nädalat õlut osta ja kui ostsin, unustasin jälle värsked õunad ära ja kui lõpuks kõik olmas oli, polnud enam aega ollagi. Reklaamijamad ees ja taga.
Aga siis sai mu Kolgata-tee otsa ja mul oli jälle pisut aega iseenese jaoks. Ja ma tegin nad ära. See oli pikk ja mitmeetapiline protsess. Ja tulemus ei olnud absoluutselt vastavalt vaimustav. Paraku. Nad tulid kuivad ja kõvad ja pudedad. Võib-olla pole minus piisavalt nõida, et sellistest komponentidest midagi head teha ja võib-olla sai saatuslikuks õli..
Šokolaadi-õlle-õunamuffinid pekaanpähkli-šokolaadiglasuuriga
1,2 dl soolata pekaanpähkleid
2 keskmist õuna, kooritud ja tükeldatud
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1 dl maisijahu
1,8 dl riisijahu
1 dl nisujahu
1 dl hirsijahu
0,8 dl linaseemneid
0,8 dl kakaopulbrit
1,2 dl demerarasuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
0,25 tl cayenne'i pipart
2 muna
2,4 dl tumedat õlut
0,6 dl (rapsi)õli
1 tl vaniljeekstrakti
2,4 dl kuivatatud tükeldatud õunu
100 g tumedat šokolaadi
2 spl vahtrasiirupit
Pane pekaanpähklid väiksesse kaussi ja kata veega. Lase neil vähemalt 2 h, aga soovitavalt üleöö liguneda.
Väikses kastrulis hauta õunu, kaneeli ja kardemoni madalal kuumusel, kuni nad muutuvad püreeks (ise võib loomulikult kaasa aidata.) Jahuta.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Suures kausis sega jahud, linaseemned, kakao, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja cayenne'i pipar. Teises kausis klopi munad kergelt lahti ning sega hulka õlu, õli, vaniljeekstrakt ja õunapüree.
Kalla vedel segu ettevaatlikult kuivaga kokku. Sega hulka kuivatatud õunad.
Jaga muffinivormidesse ja küpseta ~20 minutit, kuni puutikk tuleb muffinist puhtalt välja.
Samal ajal nõruta pekaanpähklid veest ja lase köögikombainis pudruks. Pane see puder kastrulis madalale tulele koos šokolaadi ja vahtrasiirupiga, ning sega, kuni segu on ühtlane. Määri jahtunud muffinitele.
Kommentaarid
Postita kommentaar