Meil On Endiselt Kõrvitsaid
Ja Minu Kallil Tõnisel on sünnipäev.
Ja peale kõrvitsate juhtub mul olema külmkapis pakk toorjuustu ja toru kohupiima. Ma ei tee eriti tihti juustukooke, sest nad on nii paganama kallid ja neil on mõtet ainult siis, kui sööjaid jätkub. Aga Tõnis. Ja sünnipäev. Loomulikult.
Taas kord tuleb mu kook madal ja hirmus suur, sest ma pole endiselt jõudnud nii kaugele, et väiksemat vormi soetada. Aga pole hullu, sest ongi võimalik teda väiksemate tükkidena serveerida. Mis, nagu ilmneb, on vajalik, sest päeva jooksul viin ma seda koju perele ja kontorisse ja.. Ühesõnaga - Tõnise sünnipäevale jõuab koogist pool, mis on täpselt õige kogus, sest pool kursat ei tulegi.
Kõrvitsa-toorjuustukook
60 g sulalatud võid
2,5 dl küpsisepuru
0,6 dl pruuni suhkrut
1,2 dl peenestatud pähkleid
370 g toorjuustu
300 g vaniljemaitselist torukohupiima
1,2 dl pruuni suhkrut
1,2 dl tuhksuhkut
1 tl vaniljeekstrakti
4 muna
2 spl kookospiima
3,6 dl kõrvitsapüreed
1 spl tärklist
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl jahvatatud ingverit
1,5 tl kaneeli
0,25 tl soola
400 ml maitsestamata jogurtit
100 ml kookospiima
2 spl tuhksuhkrut
1 muna
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Sega põhjaained, pressi küpsetuspaberiga vooderdatud (24 cm, aga mul on suurem) küpsetusvormi ja pane mõneks ajaks külmkappi.
Klopi toorjuust, kohupiim, vanilje ja suhkrud ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad.
Sega juurde kõrvitsapüree, sõelutud tärklis, vürtsid ja sool.
Kalla vormi ja küpseta ~50 min, kuni kook tundub enam-vähem tahke. Lase 5 min jahtuda.
Klopi kokku jogurt, kookospiim, tuhksuhkur ja muna. Kalla koogile ja küpseta veel 10 min. Lase praokil uksega ahjus täielikult jahtuda. Enne serveerimist hoia vähemalt 3 h külmas. (Mida kauem, seda uhkem. Järgnevad paar päeva muudavad teda ainult paremaks.)
Kommentaarid
Postita kommentaar