Banaani-kookoskeeks


Tallinn - juuni 2010, originally uploaded by Marion Undusk.
Kahtlane. Aga võimalik. Ja ütlematagi - vajalik. Eriti siis kui õel tuleb sünnipäev ja kingitustellimus seda eeldab.
Leib. ja omalt poolt lisanduseks banaanikeeks, mis ahju lolluse tõttu küll tasandus plaadikoogiks. Seest nätskeks plaadikoogiks. Aga siiski tõiesti sõltuvusttektavaks, mõnusaks, pealt krõbedaks plaadikoogiks.
Ja see on nii hea kui kingitus võetakse kõigi poolt nii entusiastlikult vastu. Ja ma läheksin hea meelega Lavakasse kokaks.

Banaani-kookoskeeks

4 suurt banaani
1,5 dl riisijahu
1,5 dl hirsijahu
1,8 dl nisujahu (või 4,8dl ehk 250g nisujahu)
3/4 tl soodat
0,5tl soola
0,5tl kardemoni
80 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1/8 tl äädikat (või 0,5tl õunaäädikat)
100 g kookoshelbeid (kergelt röstitud on veel eriti maitsvad)
Demerara suhkrut peale raputamiseks

Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Püreesta banaanid.
Ühes kausis sega jahud, sooda ja kardemon.
Teises kausis hõõru suhkur võiga vahule. Sega hulka äädikas, siis banaanipüree, siis jahu ja lõpuks kookos Pärast iga lisamist sega hoolikalt.
Kalla võiga määritud keeksivormi, puista üle demerara suhkruga ja küpseta 50-60 minutit. Lase 20 min jahtuda, kalla vormist välja ja lase enne serveerimist lõplikult jahtuda.

Kahtlane on teha süüa köögis, mis on kõike muud kui sinu käe järgi ja kus kõik on lahti pakkimata ja kastides ja kõik, mis ON lahti pakitud on konstantselt tolmune ja kus katkine pliit resideerub ruumikitsikuse tõttu kõrvaltoas.
   

Kommentaarid

Populaarsed postitused