Kõigile On Vaja


Kassari - september 2009, originally uploaded by Marion Undusk.

"Crave'i" viimase etenduse istumisel hakkasin hüppama sellega, et ma nüüd kohe põgenen ja saan maale ja rahu sisse. Sõber Juss, kellele seda parajasti rääkisin ütles, et tema tahab ka. Mina ütlesin, et "aga tule siis". No ja siis ta tuligi.
Juss oli varem küll Hiiumaal käinud ja Kassaris ka, aga kuna me sellest väga pikalt ei rääkinud, siis ta ei teadnud kuni lõpuni, kuhu ta täpselt tuleb. Istus minu instruktsioonide kohaselt bussi ja siis praami ja siis teise bussi ja tuli (jumal tänatud) õiges peatuses maha, sest peatus oli suvalises kohas metsade vahel ja väljas juba täitsa hämar. Ja mina jõudsin (jumal tänatud) talle õigeks ajaks bussile vastu, sest see peatus kodust kuue kilomeetri kaugusel ja polnud üldse nii kindel, kas ma häälega saan, st kas minust üldse mõni auto mööda sõidab.
Aga kõik läks väga hästi. Ja kolm päeva iseendaga oligi olnud suht paras aeg, et nüüd natuke seltskonnelda. Ja Juss on hea kaaslane maal olemiseks. Rahulik.
Järgmisel päeval tegime ühe pika jalutuskäigu, mille lõpetuseks tekkis plaani lõunasöök kohalikus pubis "Vetsi tall". Paraku kui sinna jõudsime, oli uks lukus. Silt ütles, et pubi on avatud vaid laupäeval-pühapäeval ja gruppidele tellimisel. Kummastav uudis mulle, kes ma viibin maal pea eranditult suvehooajal, mil ta alati lahti on.
Nojah, ei jäänud muud üle kui kohalikust minipoest miskit kokku osta ja kodus ise süüa teha.
Pizzat.
Tegin pärmitaignalaadse taigna, mis koosnes
soojast piimast
veest
pakist kuivpärmist
suhkrust
soolast
jahust
õlist
ja oli suhteliselt rammus
Juss praadis tuubi külmutatud hakkliha
poole suure sibula ja
paari küüne kohaliku küüslauguga
Mätsisime taigna pannile,
määrisime peale õhukese kihi ketšupit
siis õhukesed viilud tomatit
hakklihasegu
paar pihutäit peeneks hakitud marineeritud kurki
kuivatatud basiilikut
ja paarsada grammi riivitud juustu
Ja siis panime selle ilu 200-kraadisesse ahju.
Sööki oodates korraldasime youtube-disko. Või noh, tegelikult lihtsalt lasime lemmikmussi ja natuke klassikat ka.
Ja kui see pizzaline siis lõpuks, nii poole tunni pärast ahjust välja tuli, oli ta üks parimaid omataolisi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused