Veel Uudiseid Matsalust


Matsalu - juuli 2009, originally uploaded by Marion Undusk.

Järgmisel päeval ilmnes (jutt käib hetkel veel eelmisest nädalast), et kuna peres on kanad, aga mune pole eriti söödud, on kanamunade üleküllus ületamas kriitilist piiri. Mis teha. Alustuseks majoneesi.
Aga ülejäänud munavalgetega?
Pisarakook tundus hea väljapääs ja nii ta läks.

PISARAKOOK
Põhjaks:
300 g võid - seda ei olnud. Olin paha laps ja tegin õliga.
200 g suhkrut
2 muna
soola
500 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Keskele:
280 g pakk kodujuustu, segatud hapukoore ja suhkruga
kirsse, mustsõstraid,
Peale:
8 munavalget
200 g suhkrut

Taignaks segasin lihtsalt kõik asjad kokku ja sõtkusin ühtlaseks, laotasin küpsetuspaberiga kaetud suurele pannile ja küpsetasin 225-kraadises eelkuumutatud ahjus ~10 min. Vahepeal mikserdasin munavalgeid ja suhkrut maksimumkiirusel, et nad kõvaks vahuks muutuksid. Nad eriti ei tahtnud ja Elen arvas, et see tuleb sellest, et nad on nii värsked. Ei tea. Siis võtsin koogipõhja ahjust välja, laotasin sinna peale kodujuustusegu ja marjad ja panin veel 10 minutiks ahju. Ja siis mikserdasin munavalgesegu edasi. Kuna progressi eriti polnud, lisasin veidi sidrunimahla. Pärast kümmet äärmiselt intensiivset minutit vaht siiski kõvastus ja ma sain ta kuumadele marjadele peale panna. Võimalikult ebaühtlaselt, et ilusam jääks. Ja siis kõik veel 5-7 minutiks ahju, kuni valge pisut pruunikaks tõmbus. Jees.
Kuigi seda vahukuhja oleks tahtnud kohe süüa, pidi ta tunnike veel jahedas olema, sest jahedana on ta mahlasem ja parem ja pisarad tulevad ka alles siis peale.
AGA kui me lõpuks ta sealt jahedast välja tõime ja lahti lõikasime..
Oojaa :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused