Sõbrad On.


Tallinn - august 2011, originally uploaded by Marion Undusk.

Seoses selle blogi taasavamisega siin on mind tabanud masendushood, sest olen hakanud üle mõne aja toidule pisut suuremat tähelepanu pöörama ja seega (taas)avastanud, et ühele inimesele söögi tegemine on a) kulukas b) peaaegu et võimatu c) igav. Kogused tulevad alati liiga suured ja külmkapp pundub erinevatest hommikustest, eilsetest ja üleeilsetest jääkidest, mida ei taha süüa, sest see on igav, aga peab, sest ära viskamine oleks ka loll.

No ja siis ma avastasin, et loomulikult on seal veel tomateid, mis hakkavad oma realiseerimisaega minetama ja tahavad toidu sisse. Ja leidsin ühe õige mõnusa tomatisupi retepti. Ja tegin seda suppi, mida loomulikult sai liiga palju - ühele inimesele kolm toidukorda vähemalt. Masendav.

Õnneks kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Tegin proovis kõvemat häält ja palusin, et keegi ometi aitaks mind kodus selle supiga. Ja leiduski üks rahatu ja näljane Jim, kes lasi ennast ära võluda lubadusest supi sisse juustu ka saada ja tuli minuga koju kaasa. Ja sellest sai üks armas ja rahulik paartund mu elutoas ja ometi kord ei pidanud ma supipära pärast muretsema.
Aitäh Sulle, Jim!

Ahjutomatisupp

1,25 kg tomateid
6 küüslauguküünt
2 sibulat
1 dl oliiviõli
sooja ja pipart
1 l kanapuljongit (2,5 kuubikust)
2 loorberilehte
0,5 tl soola
suur peotäis värsket basiilikut
0,5 tl tšillihelbeid

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tomatid sektoriteks ja sibulad ketasteks ning pane koos küüslauguküüntega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nõrista üle oliiviõliga, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Rösti 20-30 minutit, kuni kerge pruunistumiseni.
Võta ahjust ja kalla suurde potti. Lisa puljong ja loorberilehed ning lase keema tõusta. Siis keera kuumus maha ja lase veel 15-20 min podiseda. Eemalda loorberilehed, lisa puruks rebitud basiilik ja tšillihelbed. Võta saumikser ja lase tükiliseks püreeks.
Serveerides pane kausi põhja riivjuustu või, veel parem, mozzarellatükke. Ja peale basiilikut.

Kommentaarid

Populaarsed postitused