Life Is a Beach. And Then You Dive.


Tallinn - veebruar 2012, originally uploaded by Marion Undusk.

Vahel on päevi, mil tunned et lähed lihtsalt lendu. Päevi, mil on kõigeks aega, kõik sobitub kohale, iga hetk, iga liigutus. Ja siis on vahel teistsuguseid päevi. Aga see ei ole hetkel tähtis, sest jutt on neist esimestest.

Päevad kus saad hommikupoolikul sõbrannaga kokku ja ajad pikalt juttu kõigest, millest pole olnud aega rääkida ja mõistad ja saad mõistetud. Ja siis kohtud Temaga, istud, jutustad, oled ühtlasi asjalik ja absoluutselt mitte. On tuhat põhjust naerda ja miljon naeratada. Ja päike on Sinu poolel ja muudkui paistab ja ilm tõotab otsaga kuskil kauguses kevadet. Ja Sul on aega minna vanaema juurde ja ilhtsalt olla. Ja pärast õhtul kõige suurepärasemas seltskonnas sushit teha. Ja magusat sushit ka. Moosiga. Ja seejärel elutuba stuudioks muuta ja tunnike sushijääke pildisada.
Jah, "life is a beach!" Kuidas ma armastan sedasorti parafraseeringuid.

Magus sushi moosiga
(Seda tasub teha umbes paar rulli soolasele lisaks. Ainult magus jätaks minu kalalembelisse maitsemeelde küsimärgi. Aga noh, eks sõltub inimesest. meil sai lihtsalt kala otsa.)

sushinorit
sushiriisi (eestlane kasutab pudruriisi)
suhkrut
riisiäädikat
banaani
kiivit
avokaadot
kaneeli
toorjuustu
mustsõstramoosi

Pese pudruriisi nii kaua, kuni vesi jääb enam vähem läbipaistev ja keeda ta seejärel tasasel tulel pehmeks. Lisa natuke suhkrut ja natuke riisiäädikat, sega ja pane jahuma. Vahepeal jõuad kiivi ja banaani koorida ja triipudeks lõikuda.
Kui riis on jahtunud, määri see ühtlase, umbes poolesentimeetrise kihina norilehele, jättes umbes 3-4 cm vaba ruumi. Pane vaba serva vastasservale kõike head, mis Sul on ja keera rulli. Niisuta vaba otsa kergelt veega ja kleebi rull kinni.
Kui kõik rullid on valmis, lõika igaüks umbes kaheksaks tükiks ja serveeri mustsõstramoosiga.
Näeb välja, nagu rupskid, aga maitseb väga hästi. (Kuigi muidugi korralikule lõhe ja kurgi ja avokaado ja seesamiseemnetega, või veel parem - soolatud maapähklitega sushile jääb ta ikka täiega alla. Õnneks oli meil seda ka.)

Kommentaarid

Populaarsed postitused