Kiire VahePala Pirniga


Tallinn - september 2011, originally uploaded by Marion Undusk.

Et saaks rahus edasi minna ja et neil, kel pirniuputus ja ideepuudus, viljad lörri ei läheks, toon kiirkorras ära retsepti pirnichutney jaoks. Sobib (tõenäoliselt) punase liha ja näiteks verivorstiga. Magus, kergelt äädikane ja väga täidlane.

Pane suurde potti

1,5 dl äädikat (5%) 1,5 dl õunaäädikat, 0,5 dl riisiäädikat 0,1 dl palsamäädikat (erinevad äädikad on improvisatoorsed, aga mida rohkem erinevaid, seda põnevam on)
2 apelsini mahl ja riivitud koor
2 sidruni mahl ja riivitud koor
1 spl koriandrit
1 tl sinepiseemneid
2 pulka kaneeli
1 kuivatatud punane tšillikaun tükkidena
0,25 tl (jahvatatud) nelki (mul oli jahvatamata)
0,25 tl soola
natuke musta pipart

ja kuumuta kerge mulinani.

Lisa

220 g fariinsuhkrut
250 g suhkrut

ja sega, kuni suhkur lahustub ja vedelik endiselt muliseb.

Lisa 25-30 kooritud, puhastatud ja keskmise suurusega tükkideks lõigatud pirni (ma suures puhastustuhinas unustasin neid tegelikult lugeda, aga üle poole ämbritäie oli neid küll), 200 g (kollaseid) rosinaid, paar peotäit ebaküdooniaid ja sega, kuni kõik on täielikult siirupiga kaetud.

Siis lisa veel

1 suur tükeldatud sibul
1 suur tükk ingverit, mis on lõikelaual noaküljega laiaks litsutud
5 tükeldatud küüslauguküünt

Ja lase lihtsalt vaiksel tulel podiseda, aeg ajalt segades, et põhja ei kõrbeks. Kokku nii umbes paar tundi, kuni segu on muutunud piisavalt paksuks, et puulusikast sõrmega üle tõmmates ei valgu triip enam täis.

Urgitse ingver, (nelk) ja kaneel välja ja pane steriliseeritud purkidesse.

Väidetavalt säilib külmas kuu kuni kolm, reaalsuse kohta veel ei tea.

Kommentaarid

Populaarsed postitused