Kui Köögis On Soe...


Rakvere - veebruar 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

.. ja igal pool mujal on külm, sest väljas on põhjanaba ja radiaatorid ei suuda sellega võidelda, aga köögis on lisaks veel mitu pliidirauda abiks, tuleb õhtud veeta seal. Eriti siis kui oled Rakveres ja pansionaadis ja kell on öö ja sa oled just istunud kinos ja vaadanud "Sherlock Holmes'i" - sussides ja dressides, jalad eelmise rea toolil.
Nii hea on poolunise peaga loivata korrus ülespoole ja minna kööki ja keeta endale ja teistele ingveri-sidruni-meeteed ja lihtsalt mölutada, sest rääkida väga ei jaksa.
Enamasti kaua nii ei saa, on vaja magama kobida. Aga vahel läheb jälle teistpidi ja elu tuleb sisse ja tegutsemistahe ja energia ja uni kaob kuskile kaugele.. Ja kui sellisel juhul sul on külmkapis isetehtud martsipani ja kapis šokolaadi ja kuivatatud puuvilju, ei jäägi midagi muud üle kui komme teha.
Teised pudenevad vaikselt vooditesse laiali, aga sina oled üksinda soojas köögis ja sulatad šokolaadi ja mätsid kuulikesi ja vahepeal jood teed. Palju parem on magama minna kolme taldrikutäie kommidega külmkapis.
Ja järgmisel hommikul neid teistele pakkuda on veel eriti mõnus.

Šokolaadi-martsipanikommid

kuivatatud puuvilju nt kirsid, ananass, rosinad, pähklid
martsipani
tumedat šokolaadi

Mätsi martsipan ümber puuviljade, moodustades väikesed pallikesed. Sulata šokolaad veevannil ja veereta kuule vedelikus. Pane alusele ja jäta külmkappi tahkuma.
Tark on kasutada aluse peal ka küpsetuspaberit või fooliumi, muidu kannatab kommide välimus hiljem oluliselt - järele proovitud.

Kommentaarid

  1. See oli hea komm, mille ma oma laulat leidsin tol päeval. Teinekordki olen nõus sööma :)

    Annekas

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused