Jõuan Sinna, Kuhu Süda Kutsub


Tallinn - oktoober 2011, originally uploaded by Marion Undusk.

ehk "suure hilinemisega ilusatest asjadest."

Jah, tõesti, see kõik juhtus juba kahe nädala eest. Ja ma olen seda enese sees hoidnud ja armastanud ja mõelnud, et ehk pole vajagi. Ehk tõesti. Aga see siin on tõestus kas või mulle endale, et kõik ilus saab juhtuda. Et kõik ilus saab juhtuma. Ja et mu ümber on palju ilusaid inimesi ja nad ei kao. Need, kes on päris ja õiged ja armsad ei kao kunagi.

Ma ei hakka laskuma detailidesse, see võtaks tunde, lehekülgi ja annaks liiga palju infot netiavarustesse. Aga on fakt, et isegi, kui õhtul on etendus ja teatrist saab minema alles pool kaksteist, on võimalik jõuda kalli sõbra sünnipäevale. Ja isegi, kui vaba on vaid üks lühike päev ja järgmine etendus juba kell kolm, on võimalik hääletada varahommikul Rakverre ja istuda oma armsa teatri kohvikus ja jutustada üle liiga pika aja oma kalli Üllariga. Ja hääletada edasi Rakkesse ja kohtuda Kõige Kallimaga ja tema perekonnaga ja kuulata ilusaid lugusid ilusatest kohtadest ja ilusatest inimestest ja tunda ennast lõputult soojalt ja õnnelikult. Ja järgmisel hommikul ärgata liiga vara ja sõita rongiga tagasi linna läbi unenäolise ja hämara maastiku liiga eredalt valgustatud kupees. Ja mitte küll omada piisavalt aega selle kõige läbi seedimiseks, selle kõige sisse settimiseks, aga olla ikka lõputult sügavalt seesmiselt õnnelik.

Ja kogu selle ilu siia kirjutamise põhjenduseks olgu need muffinid, mida ma tegin piisava hulga sõjaväe toitmiseks ja mida jätkus kõikjale. (Olgu juba ette öeldud, et pärast ööd külmkapis on nad paremad.)

Valge šokolaadi-rabarberimuffinid
(ca 60 tk)

5 dl grahamnisujahu
5 dl maiijahu
4 dl nisujahu
1 tl soodat
1 tl soola
8 tl küpsetuspulbrit
6 suurt muna, lahti klopitud
350 g suhkrut
200 g võid, sulatatud
450 ml sojapiima
400 g tops maitsestamata jogurtit
1 dl mustikajogurtit
vaniljeekstrakti
600 g rabarberit, puhastatud ja tükeldatud
300 g valget šokolaadi, peenikeseks tükeldatud

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega jahud soola, sooda ja küpsetuspulbriga. Sulata või. Klopi teises kausis munad lahti ja sega juurde sojapiim, jogurtid, pisut jahtunud või, vaniljeekstrakt ja suhkur. Kalla kaks kausitäit kokku ja sega ettevaatlikult ja võimalikult minimaalselt läbi. Lisa rabarber ja šokolaaditükid. Sega segamini. Endiselt minimaalselt. Jaga muffinivormidesse ja küpseta umbes 20 minutit. Sellise jahuseguga on väga lihtne nad liiga ära kuivatada, seega ole tähelepanelik.
Lase restil jahtuda. Jaga armsatega.
(Tõenäoliselt sobiks hästi peale valge šokolaadi glasuur 200 g sulatatud valgest šokolaadist ja 200 g toorjuustust.)

Kommentaarid

Populaarsed postitused