Mailule


Tallinn - september 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Kapis hakkas jogurt halvaks minema. Hea põhjus kooki teha, on ju nii. Ja Mailu sai endale uue lemmikkoogi (eriti põhja) ja mina olin rõõmus. Samas sai veel kord tõestust tõsiasi, et maitsed on erinevad. Madis tuli Helinaga külla ja tema jaoks oli liiga magus.
Väga magus oli ta jah (tänu väga magusale moosile) ja väga hea ka. Las ta seisab, siis on veel parem.

Kreekapärane jogurtikook moosiga

0,8 dl nisujahu
0,8 dl grahamnisujahu
0,8 dl maisijahu
3 spl nisukliisid
0,5 tl soola
0,25 tl kaneeli
100 g pehmet võid
0,8 dl demerarasuhkrut

5 dl maitsestamata jogurtit
1 tl vaniljeessentsi
0,5 tl riivitud sidrunikoort
50 g sulatatud võid
4 suurt munakollast
2,4 dl suhkrut
0,6 dl nisujahu
0,25 tl soola
püreestatud (maasika)moosi katteks

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega jahud, sool, kaneel ja nisukliid. Lisa või ja suhkur. Sega, kuni taigen on ühtlane. Pressi võiga määritud/küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Pane 15 minutiks jääkülmkappi. Kata ääred fooliumiga ja küpseta ~15 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Sega jogurt, vaniljeessents ja sidrunikoor. Lisa sulatatud jahutatud või ja munakollased. Teises nõus sega jahu, sool ja suhkur, lisa esimesele segule ja klopi ühtlaseks. Kalla kreem jahtunud põhjale.
Küpseta ~45-55 minutit, kuni kook on keskelt tahkunud (vajadusel kata taignaservad fooliumga, mina seda ei teinud ja nad tulid tumedad. Polnud probleemi.) Tõsta restile ja lase üks tund jahtuda. Määri peale moos ja lase vähemalt kolm tundi (parem üleöö) külmas seista.

Kommentaarid

Populaarsed postitused