Tahan Olla Tervislik


Tallinn - oktoober 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Minu ideaalne elukorraldus näeks ette, et ma söön normaalsetel aegadel normaalset tervislikku värsket variatsioonirohket toitu. Paraku on reaalsus ideaalidest kaugel. Teatritegevus ei saa takistada mind oma hommikuid vabalt suunamast, küll aga annab ta oma parima, et ma päeval kohe kindlasti koju sööma ei jõuaks. Õhtust rääkimata.
Pahatihti lõppevad asjad nii, et lõuna möödub Krahli baaris, süües häid, aga ennast ammu ammendanud toite ja sellest mitte rahuldust saades. Ja hilisõhtul koju jõudes on kõht tühi ja meel ärev ja jõudu midagi valmistada väga ei ole.
Ma ei räägi siinkohal küpsetamisest, sest see on teine teema. See on puhas maandamine ja nauding. Vastupidiselt olukorale, mille see tekitab. Olukorrale, kus kodus pole midagi korralikku süüa peale kolme koogi, mis kurja saatuse tahtel külmkappi seisma on jäänud ja kell üks öösel lõpuks mind kurjale teele viivad.
Sellises tavasituatsioonis on aga eriti naudingulised need hetked, mil saad minna koju lõunatama. Saad minna läbi turult ja leida sealt midagi ERITI head. Näiteks karbi värsket spinatit. Ja teha endale hautatud köögivilju ja värsket salatit ja istuda oma suures toas oma laua taga oma suure rahu sees ja tunda, kuidas keha sulle oodi laulab ja mõistus puhkab.

Spinatisalat (inspireeritud Kanadast ja sealsest roheliserohkusest)

100 g värsket spinatit
2 tomatit
pool kurki
kolmandik suurt või pool väikest avokaadot
päevalilleseemneid
ekstraneitsioliiviõli
palsamiäädikat
soola
pipart

Pese ja nõruta spinat. Lõigu tomat, kurk ja avokaado parajaks. Pane kõik ühte suurde kaussi, kalla peale seemned, õli, äädikas, soola ja pipart ja sega segamini. Lase õige pisut maitsestuda.
Söö ja tunne, et oled elus.

Kommentaarid

Populaarsed postitused