Kurioosum Koogi Näol. Roosibiskviit.


Tallinn - juuni 2010, originally uploaded by Marion Undusk.
Pakkides satub igasuguseid huvitavaid ammuunustatud asju näppu. Meenuvad kauged ajad ja hetked. Normaaljuhul maitseainesahtlit revideerides selliseid asju juhtuda ei tohiks, aga siiski. Üle pika aja seda põhjani tühjendades leidsin pudeli roosivett ja teise roosiõli. Ostsin need aastate eest pärast Olde Hansa roosipudingist vaimustumist ja sinnasamma nad ka jäid. Läbikukkunud katse teha roosikomme (mis maitsesid nagu roosiseep) lükkas nad ainult sügavamale sahtlihämarusse.
Aga nüüd tuli mulle meelde, et olin mingis blogis näinud roosikoogi retsepti ja kuna ma neid kahte pudelit ei usalda, aga ära ka visata ei taha, oleks ju hea nad siis katse-eksitus meetodil lihtsalt ära kulutada.
Arvestasin, et suure tõenäosusega on tulemus seep ja keegi seda ei taha, seega püüdsin teda juba ette kuidagi neutraliseerida. Et tegemist oli biskviidiga, panin peale ja vahele maasikaid ja vahukoort - ja oh üllatust! Kook tuli niiske ja vetruv ja õhuline ja vaid õrnalt roosimaitseline, mis kõlas koore-maasikakooslusega ülihästi kokku.
Niisiis - riskialtidele soovitan!

Roosibiskviit

70 ml roosivett
4 munakollast
1 tl roosiõli
20 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit
100 g jahu

4 munavalget
100 g suhkrut

Eelkuumuta ahi 170 kraadini.
Sõelu kokku jahu ja küpsetuspulber.
Teises nõus vispelda roosivesi ja -õli, õli, munakollased ja suhkur (20g) vahule. Sega jahuga.
Kolmandas nõus klopi munavalgeid, kuni nad on pehmes vahus, siis lisa suhkur (100g) ja klopi kuni vaht on tugev ja läikiv.
Sega alguses 1/4 vahust ettevaatlikult taignasse, seejärel üljäänu.
Kalla 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta ~40 min.
Enne vormist eemaldamist lase täielikult jahtuda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused