JaaniPäev Oli Ka Kunagi...


Vääna - juuni 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

..ja mina, kes ma olen välja kasvanud pidudestaadiumist ega soovi enam öö läbi kuskil suvalise lõkke ääres juua, aga pole veel jõudnud ka perestaadiumisse, kus selletaolised puhud veedetakse oma mehe ja laste ja ehk paari sõbra ja nende meeste ja laste seltsis grillides, sattusin kuidagi poolkogemata koos väikse vennaga maale vanaema juurde. (MONSTRUMlause!!) Väga ammu ei ole Jaanipäev selline olnud, et istud vanavanematega laua ümber. Ja mitte kunagi selline, et selle juurde käib ka pudel šampust ja ümberkaudsete õunapuude otsas roniv väike vend. Või onu ja vennaga rannaskäik ja lendav taldrik. Või kell kaksteist ära vajumine nii, et vend peab andma lubaduse, et ta läheb ka lähemal ajal voodisse.
Seitse erinevat lille korjasin ja padja alla panin, aga alles hiljem tuli meelde, et seitsmest aiast unustasin üle ronida. Ehk ongi hea. Seda, kes nendest hulkadest unes nähtud meestest mu tulevane on, annaks ikka mõistatada.

Maasika-toorjuustukook (ülikiire variant äkk-küllaminekuks)

liivataigent (mätsisin ise kokku midagi täiesti suvalist suvalisest annusest võist ja suhkrust ja paarist munast ja erinevatest jahudest)
toorjuustu (2x175g)
suhkrut
maasikaid

Vajuta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupladile laiaks (mitte liiga paksult) ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks. Lase jahtuda. (Selle aja sees saad muid asju pakkida.) Hõõru toorjuust suhkruga ja määri taignale. Lõigu peale maasikad - mida rohkem, seda uhkem.
Kui on veel aega, lase natuke külmas seista.

Kommentaarid

Populaarsed postitused