Uue Maailma Romantika


Tallinn - juuli 2010, originally uploaded by Marion Undusk.
Mõnus on sõita jalgrattaga Pelgulinnast Uude Maailma. Üks pikk tänav ja eimingeid tõuse. Pakiraam ei kolisegi, mis sellest, et ma pole ikka veel jõudnud kadunud mutri asemele uut panna. Mõnus on jõuda Kudru aiaväravasse ja parkida ratas lahtiselt praokil välisukse kõrvale ja minna maja taha õunaaeda, kus ta parajasti pesu kuivama riputab. Ja siis paljajalu tuppa ja istuda koos hämaras köögis ja juua kannude viisi taimeteed ja lihtsalt juttu ajada. Mõnus.
Ja rääkida võib kõigest. Vaielda võib kõige üle. Vaimustuda võib kõigest. Näiteks miniatuursest prantsuse taimetoidu kokaraamatust. Ja väljas hämardub, aga pimedaks ei lähegi. Ja kui silmad enam lahti ei püsi ja hämarus juba ringiga valgenemise suunas liigub, on tegu ennast tagasi ratta selga vinnata, sest teemad on liiga haaravad.
Ja kojusõit on jahe ja värskendav. Valgusfoorid ei tööta enam. Või veel. Ei ainsatki inimest. Ehk kaks autot. Või no, taksot.
Ja lõpuks hommiku hakul uinuda oma uues heledas kodus heledas voodis lahtiste akandega toas. Kotis hommikut ootamas seesama kokaraamat.

Soe lillkapsa-brokkolitaldrik

1 väike lillkapsas
1 brokkoli
~25 g poolkõvaks läinud saia
1 küüslauguküüs
suur peaotäis värsket peterselli
~25 g võid
soola
pipart

Tükelda lillkapsas ja brokkoli väikesteks õisikuteks. Keeda lillkapsast kaane all 5 minutit, lisa brokkoli ja keeda veel 5 minutit. Nõruta.
Sulata pannil või ja pruunista selles saiatükid ja purustatud küüslauguküüs. Haki petersell ja sega juurde. Pruunista veel veidi. Lisa lillkapsas ja brokkoli, kuumuta läbi, maitsesta soola ja pipraga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused