Kassari Kroonikad Vol.1


Kassari - juuli 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Suvi on nutune aeg blogipidamiseks. Eriti kui sul pole kodus netti. Tundub lausa ületamatu takistusena võtta oma läpakas ja minna kohvikusse, kus sa pead jooma kahekümne viie krooni eest teed, mida sa tegelikult ei taha ja siis, kui see millalgi otsa saab, tundma ennast süüdi, et hoiad kinni kohta, kuhu mõni päriselt söömise eesmärgil istuda tahaks.
Aga siin ma nüüd jälle olen, püüdes mingilgi määral tekkinud auku kokku lappida ja teha mingitki kiirkokkuvõtet möödunud kahest vahelduva kokandusliku eduga nädalast.
Nimelt läksid emme-issi-Liispet kolmekesi linna ja jätsid meid Jossi ja Lombiga maale. Ja kui maja jäi tühjaks ja köök oli tervenisti minu käsutuses, ei hakanud ma ennast loomulikult tagasi hoidma. Olgu muuga, kuidas on, aga võid kulus pakk päevas.
Tegelikult ma ei tegelenud ainult küpsetamisega. Tegin hommikusöögiks putru ja lõunaks ka midagi sellest, mis kapis oli. Aga esiteks pole need asjad paraku kunagi midagi nii kaubanduslikku, et neid pildistada ja teiseks on reeglina lõunasöögi ajaks kõht nii tühi, et see lihtsalt ununeb. Seega nüüd hunnikus magusat. Jälle.

Jossil tuli obsessioon, et tal on vaja sidrunijäätist. Meil oli aga kodus ainult kaks närust sidrunit, neist üks otsast juba pisut pehme. Kuigi meil on Jossiga tihti kokkupõrkeid nii erinevatel tahtmiste-mittetahtmiste kui tegemiste-mittetegemiste teemadel, püüan talle siiski mõistlikkuse piirides vastu tulla. See soov tundus hetkel mõistlik.
Andsin kesistes oludes oma parima, mis kukkus välja küll pigem sidrunijää kui –jäätis, aga söödud ta sellegi poolest sai. Panen siia originaalretsepti kogused ja meetodid (mis, nagu enamasti, on pärit ühest mu järgitavast paarisajast blogist) koos oma kodukootud kommentaaridega. (Kogused taandasin ise 2/3 ja piisas täiesti. Kahele.)

Sidrunijäätis

2 sidruni peenelt riivitud koor
100 g suhkrut
125 ml värskeltpressitud sidrunimahla (u 3 sidrunit)
500 ml half and half !!!!!!!!!!! (kasutasin kohalikku lehmapiima ja sellelt kooritud koore segu vahekorras ~1-4)
pisut soola

Riivi sidunid otse köögikombaini, lisa suhkur ja jahvata koored väga peeneks (köögikombaini ei olnud, riivisin lihtsalt kõige peenema riiviga ja hõõrusin suhkruga kokku). Lisa sidrunimahl ja töötle masinas suhkru täieliku lahustumiseni (või siis lihtsalt sega..). Sega juurde half and half !!!!!!!! ja töötle ühtlaseks.
Jahuta 1 h, siis pane jäätisemasinasse ja valmista vastavalt instruktsioonidele (või kalla karpi ja pane jääkülmkappi ja klopi iga 45 minuti tagant kahvliga läbi kuni värk tundub söödav. Või siis otsusta söömine hommikusse jätta ja murra ta hommikul noa abiga tükkideks).

Kommentaarid

Populaarsed postitused