Kassari Kroonikad Vol.3


Kassari - juuli 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Sealtsamast Selverist, kus ma eelmises peatükis käisin, ostsin ka ei-tea-mis-kaalutlustel paki vahukomme. Vahukommidega mässamine on mul juba kuid meeles mõlkunud, aga teoks pole ta siiani veel saanud. Tundub kuidagi liiga suure ettevõtmisena – uued tehnikad ikkagi. Aga nüüd ma olin Kassaris koos vahukommidega, mille paljalt söömine mind eriti ei ahvatlenud. Järelikult..

Tegelikult ma suhtusin selle projekti õnnestumisse paraja skepsisega, aga tulem oli üllatavalt mõnus. Ja komplimente laekus põhiliselt just vahukommide poolt tekitatud kleepuvuse ja venivuse aadressil.

Vahukommi – brownied

175 g võid (sulatatud)
6 dl suhkrut
1,2 dl kakaopulbrit
4 muna
Vanilliessentsi
1 tl soola
1,6 dl grahamnisujahu
3 dl nisujahu
2 dl maisijahu
peotäis päevalilleseemneid
200 g vahukomme (VanDamme grillikad, pikkupidi poolitatud)
Glasuur:
45 g võid (sulatatud)
2 spl piima
1,6 dl kakaopulbrit
~200 g tuhksuhkrut

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel pisut jahtunud sulavõi, suhkur, munad,vailliessents ja sool. Teises anumas sega jahud päevalilleseemnetega ja kalla siis kõik kokku. Sega nii vähe kui võimalik, et tainas oleks ühtlane.
Küpseta küpsetuspaberiga kaetud pannil 25 minutit, laota peale vahukommid ja küpseta veel 2 minutit. Lükka vette kastetud noaga vahukommikiht ühtlaseks ja lase täielikult jahtuda.
Glasuuri jaoks hõõru kõik komponendid läikivaks seguks ja määri jahtunud koogile.

Minule meeldisid järgmise hommiku jäägid kõige rohkem, sest kook tundus pisut ühtlasem ja tihedam ja vahukommikiht ei veninud ka enam nii hirmsasti.

Kommentaarid

Populaarsed postitused