Kassari Kroonikad Vol.2


Kassari - juuli 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Vahel saavad ka maalapsed tsivilisatsiooni mõnusid maitsta. Päev enne lahkumist käisime emmega ja Jossiga Kärdlas. Selveris! Woaaaa!! NII palju kaupa!
Ja pärast seda peaväljaku Konsumis ka, sest Jossil taas kord OLI VAJA! seda suurt Bionicle’i komplekti, mis ta sealt leidnud oli. Ja ta oli veendunud, et oma aastastest säästudest poole investeerimine just sellesse tootesse on õige otsus. Nojah. Läksime siis koos. Mina ei viitsinud Joosepi viimaseid kahtlushetki jälgida ja vaatasin pisut ringi. Ja siis rabati mindki jalust ja mul OLI VAJA! seda tordipritsi. Ja ma sain ta, nagu ka Joosep oma Bionicle’i. Kui vähe (palju) on vaja, et õnnelik olla. Meie igal juhul olime.
Nonii. Aga kui on midagi hangitud, on seda ju vaja proovida.
Niisiis paar päeva hiljem ma tegin muffineid. Glasuuriga. Olenemata sellest, et keskmise eestlase jaoks on enamik ameerikapäraselt glasuuritud muffinid nii liiga rasvased kui liiga magusad.

Banaanimuffinid „maailma parima“ glasuuriga (mida ma kunagi ammu juba proovinud olen ja mis see kord oli parem, st mitte nii rasvane)

2 dl maisijahu
2 dl nisujahu
1,5 dl grahamnisujahu
0,8 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1/4 tl soola
100 g võid (sulatatud)
4 suurt banaani (püreestatud)
2 suurt muna
vanilliekstrakti
100 g päevalilleseemneid

Glasuur:
2,5 dl piima
5 spl jahu
Vanilliekstrakti
115 g võid (toatemperatuuril)
2,5 dl suhkrut

Alusta glasuuriga. Vispelda kastmepotis kokku jahu ja piim ning kuumuta pidevalt segades paksenemiseni. Tõsta tulelt ja lase täielikult! jahtuda.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kokku jahud, suhkur, küpsetuspulber, sooda, sool ja päevalilleseemned. Teises anumas sega purustatud banaanid, munad, sulavõi ja vanilliekstrakt. Sega kõik kokku, jaga muffinivormidesse ja küpseta umbes 25-30 minutit, kuni tikk väljub koogist puhtana.
Kui muffinid on ahjus, jätka glasuuriga. Hõõru suhkur ja või vahtu. Sega jahtunud jahu-piimasegusse vanilliekstrakt, seejärel sega see kokku või-suhkruvahuga. Lõpptulemus peaks olema õhuline ja meenutama vahukoort.
Määri/pritsi glasuur jahtunud! muffinitele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused