See Ongi Päriselt


Tallinn - mai 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Ma unistan oma kohvikust.
Oma maamajast
ja aiast.
Päris tõelisest armastusest ja õnnest
koos päris tõelise mehega.
Lastest.
Kokku hoidvast perekonnast.
Heledast valgest köögist laudpõrandaga
ja ilusatest hommikutest seal sees.
Õnnest koos vaikimise üle.
Hellusest ja hoolivusest.
Rahust.
Harmooniast.

***

Hüperrammus šokolaadikook veel rammusama glasuuriga

kook:
5 dl jahu
2,5 dl suhkrut
2 dl muscovadosuhkrut
1/4 tl soola
4 kuhjaga spl suhkruta kakaod
225 g võid
2,5 dl keevat vett
1,2 dl keefiri
2 muna
1 tl soodat
1 tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega ühes nõus jahu, suhkrud ja sool.
Teises nõus sulata või ja sega hulka kakao.
Kalla juurde keev vesi ja sega tulel ~30 sekundit.
Kalla võisegu jahusegusse ja sega pisut jahutamise eesmärgil. (KOHUTAV lausekombinatsioon!)
Vahusta munad, mikserda juurde keefir, vaniljesuhkur ja sooda.
Sega kõik asjad omavahel korralikult kokku.
Kalla plaadile/koogivormi (mul on diameeter 28cm!) ja küpseta 20/45 minutit (kuni puutikk sisse torgates puhtaks jääb).
Pane jahtuma.

Glasuur (väidetavalt parim EVER!, minu jaoks pisut liiga rammus. Ja seda tuli ~2x liiga palju)

5 dl piima
10 spl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
225 g võid
2,5 dl suhkrut

Vispelda Jahu piima sisse ja kuumuta kuni segu paksenemiseni. Eemalda tulelt ja lase jahtuda toatemperatuurini.
Vahusta omavahel või, suhkur ja vaniljesuhkur (kui kasutad essenssi, sega see piimaseguse).
Sega/vispelda kõik omavahel ühtlaseks kuni asi meenutab pisut vahukoort.
Määri koogile.
Pane rasvaimu aeg kinni.
Söö.

Head emadepäeva!

Kommentaarid

Populaarsed postitused