Emotsionaalsed Kõikumised


Tallinn - märts 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Tagasi Tallinnas. Tagasi oma armsas kodus oma hirmsate naabrite seltskonnas. Tagasi oma perekonna ja kõigi nende teiste kallite juures, kes mul siin on. Tagasi oma ahju juures, oma muffinivormide juures. Ja täis seda tühjust, mis alati järgneb tehtud tööle.
Hiline hommik algab minimuffiniteoga ja glasuurimisega, et saada piisav põhjendus minna kontorisse, et näha oma inimesi ja takistada neid töötamast. Tunda ennast selle pärast pisut halvasti, aga olles samas liiga rõõmus võimaluse pärast nendega koos olla, et ära minna. Kuulda ühte väga väljakutsuvat komplimenti ja muutuda sellest veel rõõmsamaks. Tänu sellele komplimendile hakata üle mõtlema, või noh, mõtlema ja rikkuda sellega oma tuju ja pool õhtut ja saada aru, et tee mis sa teed, aga meestest ma ikka aru ei saa. Vähemalt mõnest mitte.
Saada kokku Berliinivärske Loorega ja minna koos temaga Nokusse ja rääkida reisist ja elust üldse ja näha paari inimest, kes teevad alati südme soojaks ja võidelda paari inimesega, kes ennast sellises kohas kipuvad külge kleepima. Ja siis minna koju ja vajuda ära teadmisega, et homme on Rahvusvaheline Teatripäev, ehk kohtumine ammukadunud toredatega (ehk siis uinuda lõppkokkuvõttes ikkagi naeratusega näol, mis sellest, et tühi tunne jääb).

Lavendlimuffinid šokolaadigasuuriga

110 g võid
80 g lavendlisuhkrut*
2 muna
0,5 sidruni riivitud koor
50 ml vahustamata vahukoort
110 g jahu (nagu ikka, panin maisijahuga pooleks)
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl lavendliõisikuid

Hõõru või ja suhkur vahule, sega ükshaaval juurde munad ja vahukoor. Sega jahu küpsetuspulbri, sidrunikoore ja lavendliõisikutega ja kalla segud kokku.
Küpseta 200-kraadises ahjus ~20 min, 10 min kui tegu on minimuffinitega nagu minul. (Või no tegelikult nagu ikka tunde järgi ja kuni see vana hea tikk sealt puhtana välja tuleb.)

* lavendlisuhkur - pane köögikombaini 2 spl lavendliõisikuid ja 2,5 dl suhkrut ning lase koos pulbriks. Hoia suhkrut kasutamiseni õhukindlas purgis.

Šokolaadiglasuur

100 ml vahustamata vahukoort
20 g võid
130 g tumedat šokolaadi

Aja koor ja või koos keema, siis võta tulelt, pane juurde tükeldatud šokolaad ja sega sulamiseni. Jahuta, kuni segu on omandanud piisava paksuse, et teda muffinitele määrida.

Joosep sõi neid (küll minisid, aga ikka) vist viis tükki ja siis küsis retsepti :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused