Kuidas Mind Lõplikult Võiusku Pöörati


Rakvere - märts 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

..ehk parimad kaneelisaiakesed ever.
Et elus niivõrd suured muutused aset leiaksid, on vaja mõningal määral vaba aega ja toredaid inimesi, kelle juurde juhtuda ja natuke nende süsteemiga kokku puutuda. Käesoleval juhul pikka autosõitu kaugele metsa ja ilusat heledat maja seal metsa sees ja kummaliselt kauget ja kinnist, aga ikkagi põnevat inimest, kellega koos sinna minna..ja leida eest suur köök ja selle keskel laua peal "Mastering the Art of French Cooking"- raamat, millest (ja muust ka) on minu üks kõigekõige lemmikumaid filme üldse, "Julie & Julia"!! No see juba iseenesest räägib üht-teist, eksole. Nimelt esimene meedium alustamaks mu pööramist oli justnimelt seesama film, mis ülistas võid taevani. Jätsin siis meelde, aga ignoreerisin.
Aga nüüd ma olin seal. Ja kui kummalisus ja kinnisus muudavad vaikused ebamugavaks, on sellisel juhul võimalik need lahendada parimasse tegevusse üldse, ehk siis cocacunsti (nagu on nimetet ka mu ema lemmikretseptikogumik, kus eeldatavasti on tähed siiski asendatud küll k-de puudumise, mitte stiili tõttu..). Näha teise inimese köögikultuuri on väga hariv. Ja nagu peagi selgus, ka tapvalt maitsev.

Niisiis, kaneelirullid. Nii nagu ma seda kõike pealt nägin.
Viska üks pulk pärmi väiksesse kaussi, lase kraanist peale sorts käesooja vett ja kalla pakist natuke suhkrut ka juurde. Jäta sulama.
Sulata potis 100 g VÕID, kalla juurde pärmisegu. Lisa jahu ja küpsetuspulbrit ja sõtku kuni tainas on tainas. Jäta radika peale tunniks ajaks kerkima.
Kui tainas on paisunud, rulli ta lauale õhukeseks ristkülikuks. Sulata 100 g VÕID ja määri see taignale. Siis raputa peale kaneeli ja suhkrut. Rulli tihedaks vorstiks ja lõika mehisteks juppideks. Meil tuli 11 juppi, nendest 2 olid otsad, seega ebakaubanduslikud ja kuulusid toorelt ärasöömisele. Nämm :) Tore on olla täiskasvanu.
Siis läksid saiad küpsetuspaberiga pannile ja eelkuumutatud ahju, kus nad vajusid toredalt harali ja katsidki uskumatul kombel üheksakesi terve suure panni ära.
Ja kui me neid siis lõpuks sööma hakkasime...

Kommentaarid

Populaarsed postitused