Kevad Südames


Rakvere - märts 2010, originally uploaded by Marion Undusk.

Mida teeb tropp kui tal on vaba päev ja kevad südames? Peale selle, et ta ostab poest rohelist sibulat ja sööb lõunaks siblasalatileiba ja haiseb pärast seda kahe kilomeetri taha?
Loomulikult võtab ta jalad selga ja otsustab esimest korda pooleteise Rakveres veedetud kuu jooksul varemetesse jalutama minna, sest päike paistab nii ilusti ja terve ümbrus sulab nii meeliülendavalt ja seda tarvast ei olegi vist veel lähedalt näinud.. Ja loomulikult ei pane ta mütsi pähe, sest nii soe on ju! Ja siis jääb ta natukeseks lumevangi, sest lumi on varemete juures umbes meetripaksune ja igal pool ei kanna ja radasid ka millegipärast pole..? Ja siis umbes mitmekümnendal korral hanges kinni istudes ta naerab nii, et kui keegi oleks veel seal, oleks suht piinlik.
Pärast ringi ümber varemete tahab tropp ikka tarva ka ära vaadata ja kui ta pärast pikka sumpamist kohale jõuab, tahab tuul teda koos ta fotokaga mäest alla puhuda ja siis saab tropp aru, et mütsi ju ei ole peas ja kael hakkab ka kuidagi kangeks jääma..
Pärast mäest alla tulekut tundub linnas tuulevaikne, aga müts läheb sellegi poolest hilinemisega pähe ja jääb sinna. Midagi ikka ehk aitab.

Sellest, kuidas tropp pärast veel mööda linna tuuritas ja jalgsi Põhjakeskuses käis pole mõtet rääkida. Seal oli liiga palju autosid ja liiga vähe loodust.

Sibulasalatileivad

rohelist sibulat
avokaadot
soola
pipart
hapukoort
musta leiba

haki sibul peeneks, lõigu avokaado väikesteks tükkideks, lisa soola ja pipart ning sega sortsu hapukoorega segamini. Mätsi leivale või söö lusikaga kausist.
Pärast pese hambad ja hoia teistest inimestest mõnda aega eemale.
Ilusat kevadet :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused